Monday, December 14, 2009

i feel fat

jeans aku in 2007 sized 28-29.. but 2009? 31-32 okke.. itu pon kadang sesak nak masuk!
berat aku b4 preggie in 2007 was around 55-58kg.. sgt ok la for a 172cm tall awek, but now? 60++kg taw..
kengkawan & family yg bebaik kate, ok la.. dulu selimm skrang gebu skek..
yang kureng baik kate, dah macam mak nyer.. btw, my mom start naik badan lepas lahir anak ke4 taw..

why.
  1. i'm tall, so i cant be fat.. lagi pon aku pompuan.. kalo laki tuh, nampak la gak tough nyer.. kalo pompuan nnt nampak cam giant lak..
  2. wardrobe aku dah shrinking.. most of my kebayas, dah takleh fit.
  3. hubby aku sentiasa nampak clean, hensem & machos.. cam tak macthing la kalo aku kureng menarik.. (boleh ke gittew?)

action taken.
  1. i've tried to control makan aku.. cume kadang2 bile lauk sedap sgt tuh, aku langgar gak limit aku..
  2. i've planned nak wat sit-up, tp plan tu maseh blom penah terlaksana, sbb tiap pagi aku bgn lambat & terkocoh-kocoh nak mandi solat & bersiap gi opis..
  3. i've planned nak jogging in the weekend with hubby & kids tp kitorang lebih prefer tido kat umah time cuti atau jalan2 window shopping dlm mall yg semestinye ade aircond!

konklusi.
  1. bile dah frust mikir cara nak selimm tp tak jadik2 jugak, aku akan pikir positip.. dek badan yg naik neh, dah kluar 2 org Azali Jr yang menjadi buah ati pengerang jantungs kitorangs.. aaaaaa....

p/s : aku sgt jeles Mdm Nat yg sgt selimmm..!! (saje nak tag nat jugaks!) haahahahaha

0 angelic comments (thanx!):