Tuesday, December 29, 2009

trip to kelantan

trip to klantan sgt penat! however, tak sepenat & sakit pinggang seperti yang dialami when we went there in 2007.. mebi sbb aku preggie kot waktu tuh.. planned to gerak dr kl around 9am.. tapi byk sgt pantun pagi tu, kitorang gerak around 11.30am! bengang btul rase wasted 2jam menunggu org lain..


..cik kak posing ngan ayah..

kitorang tak byk berenti sbb dlm kete dah penuh ngan food to munch.. hubby & I sempat buat sandwich & sausage rolls pagi tu.. best best.. but ade few stop gak sbb nak beli livita, nak cuci berak adik & solat..

ni time berenti solat.. bagi bebudak guling2 sementara mak-mak budak semayang..

reach KB around 7pm. checked-in kat renaissance KB.. mlm tu we went to wakaf che yeh..

next morning, we went for swimming.. seronok tgk cik kak & adik mandi kolam.. tapi satu tragedi telah berlaku, menyebabkan kitorang cepat2 keluar pool & naik bilek.. muahahahahaa..

in the afternoon, after checked-out, we went to umah kawan mama kat KB gak. then, pegi beli batik kat pasar siti khadijah.. then, terus berangkat ke tanah merah lak.. kat sini, kazen2 pon dah sampai. stayed at mawwar challet. rombongan utk menikah dah berkumpul di tanah merah..

next morning, majlis nikah went well. alhamdulillah.. lepas makan, we shoot to rantau panjang.. tak sempat nak shopping sgt sbb adik meragam.. penat & ngantuk.. kesian dier.. around 6.30pm we reached tanah merah again for dinner.. around 8pm baru bertolak balik KL.. reached KL around 4.30am..

pengalaman jalan malam sgt scary.. both hubby & my brother yg driving, dedua menangtuk.. siap berenti tido.. sejam lak tuh! ahahaha.. then, berenti minom la lagi diorg.. bas2 express berdesup2.. tak padan ngan 2tingkat pon same laju cam pelesit.. now, to me, kalo eksiden happen kat bas, mmg salah PEMANDU BAS! kalo dia tak mati time eksiden, dia patut kena hukum gantung smp mati kerana menyebabkan penumpang mati.. gile ah..

nway, guess wat kakak get from the trip? tadaaaaa...
BACK HOE!!

lagik sorang... kesian adik pancit giler balik tuh..

5 angelic comments (thanx!):

suhana said...

alololo...chomel betul budak2 tuh..gamba ko mane syapa?

syafajalal said...

gambo aku ade kat pesbuk.. hehehe

izpuri said...

Sangat adorable lah anak-anak ko. Eh, ko pernah letak gambar ko masa baby tak? Kalau ada, letaklah. Nak tengok jugak. Mana tumpahnya kuah kalau tak ke nasik. Eceh!

izpuri said...

Eh, sorry, gambar yang post kat bawah tu, ko lah kan? Tp, tak berapa jelaslah. Ko dan arwah ayah ko..

lailisya said...

Eleh Ayril tu...macam dia je yang drive sampai penat2 sangat...hahahah..gigit baru tau