Friday, February 19, 2010

new hair do

cik kak dah potong rambut.. :-)
nampak lebih kemas & lebih notty... haha


dipotong oleh acu..




..before..


..after..
tenyummm...

Thursday, February 18, 2010

attitude

last week i went out for lunch with one of my best buddy.. she was my roommate during our campus life.. we used to be VERY close, but due to our diff path of career etc, we hardly meet & talk to each other. Yet, i stil cherish the wonderful frenship we have.. owh yeah, she knows me very well.. :-)

while we were chatting, i told her few things that bother me lately.. including the feeling i have (refer entry feel)..

she said, "haa.. bab heartless ni aku tau sgt.. ko mmg terrel bab2 buat heartless nih.. ahahahaha"

aku terkesima kejap. really? i neva realize actually.. hehe


Besday Cik Kak Ver2

As the previous year, we had besday cik kak ver2 at malacca. this time it was held a lil bit late, on 14th Feb 2010 due to some other events dah chop our weekends earlier. anyway, Yey!

Attendance:-
  1. Our family
  2. Mak
  3. BangWai's family
  4. Abg Pian's family
  5. Kak Ngah's family
thou the list is short, but all together there are 19 ppl in da house! enuf to make it riuh la.. :-P

Menu:-
  1. Kek
  2. satey
  3. nasi impit
  4. mee goreng
  5. kueh
  6. air




the food.. kenyang smp dah tak larat nak makan..


aina je yg pandai tiup lilin.. lagi dua tu masih blur lagik..

:: the 4 of Us ::

Tuesday, February 9, 2010

Besday Cik Kak Ver1

this is a back-dated entry.

on saturday, 30th Jan 2010.
kitorang wat majlis makan2 kat umah inviting all my makciks & pakciks to come to our not so new home.. ala-ala house warming yg tak berapa nak warm sbb we stayed there more than setgh tahun dah.. we celebrated cik kak's besday which falls on 2nd Feb 2010.. i've also invited few closed frens as well..

majority yang invited had showed-up..
1. uncle rahim + aunty bariah
2. aunty ha + uncle sharif
3. aunty dah + kids
4. big bro + family
5. alang + awex
6. kak aida + kids
7. nenek + maksu + kids
8. paklang + family
9. makteh + family
10. diela + family
11. bob
12. faizal
13. gafur + family

me, hubby, cik kak, adik, mama, ateh & acu adelah tuan rumah.. :-P

thanx!!!

menu plak were :-
1. makeroni bakar
2. kek + brownies coklat
3. satey & nasi impit
4. roti jala + kuah kari + kuah durian
5. mee kari
6. sup ayam
7. puding koktel
8. kueh-mueh & jeli
9. air

fuhh... makan smp kenyanggggg...

pancit giler wa ckp lu.. maklum la, tenaga pembantu tak ramai.. tak abih penat lagi, kena sambung kenduri on the next day.. tambah hectic, adik demam & susah nak tido... parah.. parah.. last2 aku urgent leave & panggil orang urut satu badan.. baru lega skek..

below are few pix taken by bob that day..

kek sedappp...


brownies coklat secret recipe



adik moody.. sedeh giler muka dia kan?



besday girl!!



four of us!

Monday, February 8, 2010

AKSHAH 2009

i attended AKSHAH 2009 with hubby last saturday. we wore baju batik sedondon kaler ijo.. sat at table 49.. with syue & kak anna '95. but then time makan minor & his team dok skali ngan kitorang.

the event was simple. yet, sgt gumbira aku rase.. i got to meet few familiar faces yg dah lame tak jmp. abg tahir stil remember me. met my pet bro, harris.. met other ajk (which used to be so attached to me satu masa dulu).. batch 97 dok kat sblah kitorang.. batch 99 pon tak ramai, juz ade della, timah, yabok & suliana (did i get her name rite? sori ye kalo silap..) but the best thing happen that nite was we met bonda, cikgu asmui & cikgu S.Borhan.. there were few other teachers, tp aku tak rase diorg knal aku, sbb aku xpenah jd student klas diorg.. maklum le, aku kan form4 baru.. tiga-tiga cekgu tu aku tny, "cikgu ingat saye tak?"

me - bonda ingat saye tak?
bonda - haaa.. yang ni saye ingat mata & hidung awak! (sbb previously mase syue jmp bonda, she said she remember syue's eyes..)
bonda - emmm.. dah berdua ke?
terus syue jawab - dia dah berempat la bonda!

bonda ajo kitorang BM time form4. awal form4 merupekan tempoh homesick yg kronik bg aku. ade one weekend time balik bermalam, sepatutnye hari ahad dah balik kontan. tp aku ckp kat mama ngan ayah, aku tanak balik.. mama & ayah kasik can smp rabu.. rabu tu mama & ayah bwk aku balik kontan.. smp semsas, aku trus masuk kelas.. mama ngan ayah gi bilek guru, tny pasal aku.. they met few of cikgu2 yg ngajo aku.. termasuk la bonda.. my teachers were surprised sbb study aku ok & aku xde tunjuk yg aku homesick.. mmg le, sbb aku nanges dlm lemari taw. ahahahahahaa..

and, mase 1st AKSHAH in 1999, I was the 1st recepient utk anugerah ini.. mase aku lalu kat bonda pd mlm yg bersejarah ittew, bonda held my hand and said, haa.. ni la yang homesick sgt dulu2.. sib baik tak tuko skolah.. kan dpt ni (refering tu akshah la..)

owh ya.. bonda pesan kpd org2 yg xdtg.. dia kate, "cikgu2 nak tgk anak2 didik dier.." tu jek.. simple but meaningful, kan?

pix - courtesy kak anna batch '95

me - cikgu ingat saye tak?
cikgu asmui - cube bitawu sket name ape..
me - Siti ... .....
cikgu Asmui - haaaa... ingat ingat..


aku tingat cikgu asmui ajo kite BM mase form5.. dia slalu bhg2 kan kpd beberapa kumpulan mase blajo BM Klasik. kumpulan pompuan yg dok dpn adelah aku, ila, sue & shida.. tiap kali kene soal pasal cerite BM klasik tu, kitorang slalu salah entepret.............. maaf kan kami cekgu.. kami sungguh la tak sastera langsung!

btw, cikgu asmui suke tuko name aku dolu taw! jadik siti sarapati. kejiz. hahaha

cikgu asmui dah tuko skolah integrasi kat kontan.. tp, anak dia adelah ex-semsas gak dan merupakan penerima AKSHAH bg thn 2008..

penerima AKSHAH for 2007 tgh further study kat texas.

meeting cikgu borhan.. while he was trying to remember syue, aku pon tunjuklah muka.
cikgu borhan - kamu saye ingat!!
me - hehehehe (trus senyum khambeng..)

cikgu borhan ingat gak syue bile syue kate he attended her wedding dulu.. erry, ko pasan tak ke ade cikgu borhan? kite kan pegi wedding syue kat umah & kat hotel..

cikgu borhan was our TK teacher.. aku rase dia frust gak kat aku dolu sbb dlm SPM, subjek TK la aku dpt C6.. lain sumer A1 & A2. owh, english & LK aku C3.. hubby aku kate, LK dpt C3 rugi. membazir jek.. ahahaha.. camne.. aku kureng berimaginasi & fantasi kot. heh.

while syue was cerita pasal few other ppl, cikgu borhan then terus claim nora dulu kate nak jemput dia bile kawen, tp dgr jek dah kawen.. huhu.. so, sesape blom kawen, kalo nak invite cikgu borhan, sila mintak no.tepon kat syue. aku tak save lak sbb mase tu henpon aku tggl..

hermm.. byk jugak sebenarnyer xtvt exsas jalankan. tp aku dah kureng tau & join.. aku dah takleh nak join komiti/ajk, but i'll try my best to support exsas's xtvt..

gambar laen? tggu minor la.. aku xbwk kamera.. tp kat fb bebudak exsas lain ramai je dah upload..

direction

sabtu lepas aku ade event kat Putrajaya. my classmate. syue, also attending the event but takde info pasai majlis tu. so, dia asek la sms aku tny itu ini. aku dok bitawu syue lokasi was at dewan pembandaran putrajaya.. syue smp tny balik kat precint bape sbb puas dier google, tak jmp name tempat tuh.. rupenyer Kompleks Perbadanan Putrajaya.. hahaha..

I remember mase besday party aka family gath + house warming (yg tak berape nak warm) the week b4, aku kasik direction soh carik exit sentul kat duke.. dah bob ngan faizal terlajak sbb actually-nye they need to follow signbod to gombak dulu.. mmg tak jmp la singbod sentul.. dah tersasar lagik orang.. ahahaha.. sorry guys. p'se pardon my bad bad bad sense of direction.. tobat, pas ni aku wajib refer hubby 1st b4 leading any direction..