Monday, February 8, 2010

AKSHAH 2009

i attended AKSHAH 2009 with hubby last saturday. we wore baju batik sedondon kaler ijo.. sat at table 49.. with syue & kak anna '95. but then time makan minor & his team dok skali ngan kitorang.

the event was simple. yet, sgt gumbira aku rase.. i got to meet few familiar faces yg dah lame tak jmp. abg tahir stil remember me. met my pet bro, harris.. met other ajk (which used to be so attached to me satu masa dulu).. batch 97 dok kat sblah kitorang.. batch 99 pon tak ramai, juz ade della, timah, yabok & suliana (did i get her name rite? sori ye kalo silap..) but the best thing happen that nite was we met bonda, cikgu asmui & cikgu S.Borhan.. there were few other teachers, tp aku tak rase diorg knal aku, sbb aku xpenah jd student klas diorg.. maklum le, aku kan form4 baru.. tiga-tiga cekgu tu aku tny, "cikgu ingat saye tak?"

me - bonda ingat saye tak?
bonda - haaa.. yang ni saye ingat mata & hidung awak! (sbb previously mase syue jmp bonda, she said she remember syue's eyes..)
bonda - emmm.. dah berdua ke?
terus syue jawab - dia dah berempat la bonda!

bonda ajo kitorang BM time form4. awal form4 merupekan tempoh homesick yg kronik bg aku. ade one weekend time balik bermalam, sepatutnye hari ahad dah balik kontan. tp aku ckp kat mama ngan ayah, aku tanak balik.. mama & ayah kasik can smp rabu.. rabu tu mama & ayah bwk aku balik kontan.. smp semsas, aku trus masuk kelas.. mama ngan ayah gi bilek guru, tny pasal aku.. they met few of cikgu2 yg ngajo aku.. termasuk la bonda.. my teachers were surprised sbb study aku ok & aku xde tunjuk yg aku homesick.. mmg le, sbb aku nanges dlm lemari taw. ahahahahahaa..

and, mase 1st AKSHAH in 1999, I was the 1st recepient utk anugerah ini.. mase aku lalu kat bonda pd mlm yg bersejarah ittew, bonda held my hand and said, haa.. ni la yang homesick sgt dulu2.. sib baik tak tuko skolah.. kan dpt ni (refering tu akshah la..)

owh ya.. bonda pesan kpd org2 yg xdtg.. dia kate, "cikgu2 nak tgk anak2 didik dier.." tu jek.. simple but meaningful, kan?

pix - courtesy kak anna batch '95

me - cikgu ingat saye tak?
cikgu asmui - cube bitawu sket name ape..
me - Siti ... .....
cikgu Asmui - haaaa... ingat ingat..


aku tingat cikgu asmui ajo kite BM mase form5.. dia slalu bhg2 kan kpd beberapa kumpulan mase blajo BM Klasik. kumpulan pompuan yg dok dpn adelah aku, ila, sue & shida.. tiap kali kene soal pasal cerite BM klasik tu, kitorang slalu salah entepret.............. maaf kan kami cekgu.. kami sungguh la tak sastera langsung!

btw, cikgu asmui suke tuko name aku dolu taw! jadik siti sarapati. kejiz. hahaha

cikgu asmui dah tuko skolah integrasi kat kontan.. tp, anak dia adelah ex-semsas gak dan merupakan penerima AKSHAH bg thn 2008..

penerima AKSHAH for 2007 tgh further study kat texas.

meeting cikgu borhan.. while he was trying to remember syue, aku pon tunjuklah muka.
cikgu borhan - kamu saye ingat!!
me - hehehehe (trus senyum khambeng..)

cikgu borhan ingat gak syue bile syue kate he attended her wedding dulu.. erry, ko pasan tak ke ade cikgu borhan? kite kan pegi wedding syue kat umah & kat hotel..

cikgu borhan was our TK teacher.. aku rase dia frust gak kat aku dolu sbb dlm SPM, subjek TK la aku dpt C6.. lain sumer A1 & A2. owh, english & LK aku C3.. hubby aku kate, LK dpt C3 rugi. membazir jek.. ahahaha.. camne.. aku kureng berimaginasi & fantasi kot. heh.

while syue was cerita pasal few other ppl, cikgu borhan then terus claim nora dulu kate nak jemput dia bile kawen, tp dgr jek dah kawen.. huhu.. so, sesape blom kawen, kalo nak invite cikgu borhan, sila mintak no.tepon kat syue. aku tak save lak sbb mase tu henpon aku tggl..

hermm.. byk jugak sebenarnyer xtvt exsas jalankan. tp aku dah kureng tau & join.. aku dah takleh nak join komiti/ajk, but i'll try my best to support exsas's xtvt..

gambar laen? tggu minor la.. aku xbwk kamera.. tp kat fb bebudak exsas lain ramai je dah upload..

0 angelic comments (thanx!):