Monday, March 29, 2010

Butterfly Kisses Muaahsss

My childhood dream, revealed

I heart dis song since I can’t even remember. One thing I’m sure, it was wayyy long ago ever since my father was around.

During that time, I remembered imagining ayah's reaction during my wedding day.. I also imagined how ayah wud feel as narrated in the lyrics,

She'll change her name today
She'll make a promise and I'll give her away
Standing in the bride-room just staring at her
She asked me what I'm thinking and I said "I'm not sure..
I just feel like I'm losing my baby girl."

Aaaaaahhhh.. The feeling... is so pure.. and honest.. But it all didn’t happen.. Ayah wasn’t the one who handed me over to my hubby.. He wasn’t there.. :-(

Ever since, this song was neva the same to me.. this song touched me deeply.. so deep till my tears fall..

I neva dreamt for huge wedding of the year, but I did dream it wud be a great one, where all our families will gather.. mama & ayah wud be the busiest ppl walking everywhere to greet everyone.. Indeed, the wedding in 2006 was still beautiful to me.. so many family members were there.. both from mama & ayah's sides.. the only piece of puzzle missing was my ayah..

Secretly, I alwaiz feel ayah's presence.. I believe he was there throughout the event, sitting quietly at a corner, with a tongkat in his hand, and his medicines as well, with his green baju melayu, looking very tired, yet neva stop smiling..

hmm.. I believe every girl has their own wedding dream. if you are happen to be a part of it, make it the best, coz she'll surely remember every little thing happened that day.

westlife also had sung the cover version of this song.. but I still prefer the song to be sung by Bob Carlisle.. his voice sounded "more fatherly" I believe..

to my dearest hubby, father to our princess (princesses in future), i dedicated the song to you.. I know you wud love the song too..

There's two things I know for sure
She was sent here from heaven and she's daddy's little girl.
As I drop to my knees by her bed at night
She talks to *** and I close my eyes
and I thank god for all the joy in my life
Oh, but most of all

For butterfly kisses after bedtime prayer
sticking little white flowers all up in her hair
"Walk beside the pony, Daddy, it's my first ride."
"I know the cake looks funny, Daddy, but I sure tried."
In all that I've done wrong I know I musthave done something right
to deserve a hug every morning
and butterfly kisses at night.

Sweet 16 today
She's looking like her mama a little more everyday
One part woman, the other part girl
To perfume and make-up, from ribbons and curls
Trying her wings out in a great big world.
But I remember

Butterfly kisses after bedtime prayer
sticking little white flowers all up in her hair
"You know how much I love you, Daddy
But if you don't mind
I'm only gonna kiss you on the cheek this time."
Oh With all that I've done wrong I must have done something right
to deserve her love every morning
and butterfly kisses at night.

All the precious time
Like the wind, the years go by
Precious butterfly
Spread your wings and fly

She'll change her name today
She'll make a promise and I'll give her away
Standing in the bride-room just staring at her
She asked me what I'm thinking and I said "I'm notsure..
I just feel like I'm losing my baby girl."
She leaned over...
Gave me butterfly kisses with her mama there
Sticking little white flowers all up in her hair
"Walk me down the aisle, Daddy
it's just about time."
"Does my wedding gown look pretty, Daddy?
Daddy, don't cry!"

Oh, with all that I've done wrong I must have done something right
To deserve your love every morning and butterfly kisses
I couldn't ask God for more, man this is what love is
I know I gotta let her go, but I'll always remember
every hug in the morning and butterfly kisses.

-----------------------------------------------------------
owh yeah, I also have a song especially for my mom as well:-

1. A Song For Mama from Boyz II Men
2. Mama from Spice Girls


Evergreen songs, cool to my ears, also can’t remember since when.. since primary school kot..

melintas

ini kesah orang melintas jalan.

tak salah pon nak melintas jalan. tp yang aku jelak nyer kat orang yang kontrol ayu, kontrol macho time lintas jalan. mmg dari dulu aku cukupppp pantang! menyampah.. cube korang yg dlm kete berenti kasik aku yg jalan kaki nih lalu, gerenti aku lari2 anak atau ala-ala skipping nak percepatkan langkah supaye kete bleh continue gerak.. ini tak, dah la jalan lembab, pastu bleh pandang2 tak pueh ati lak.. tambah menyampah, bile kapel ke melintas. pompuan tu dah mmg mengade kat tgh jalan pon kontrol2 perasan chantek, yang laki lak konon concern protective macho giler nak kaver pompuan tu la.. bod*h. ko tau tak kalo dah kene langgar, bengkok taw! seb baik la ko lalu dpn org yang waras, kalo ko lalu dpn kete org gilak ke, org mabok ke, ko DAH MATI, tau tak?! ini la kategori orang yang jalan ikot suka.. tau2 dah kene langgar.. tibe2 sedar je dah mati.. haish.. tak bleh bla btul aku.. aku rase mereka2 ini juge bangse yang suka buat org menunggu kot. i bet kalo buat janji dgn diorg, mesti yg jenis lewat + lambat. ye la, suke org tunggu dia.. ala-ala fashionably late.. helo, it is outdated already, ok. bod*h piang!!

p/s : tak pasal2 spoil mood aku pagi2..

Wednesday, March 24, 2010

jemput2

i've held few makan2 sessions b4 this. biasenye invitations sent out mengikut majlis. sometimes, event utk adek-beradek, then ade utk family terdekat je, then ade utk family & kawan terdekat je, ade gak skali skala aku ajak ppl yg dah lama tak jmp.. pendek kata, ade mcm2 kategori lah. tp as alwaiz, bukan semua yg akan menghadirkan diri.. tambah rencah sket, ade yg wont even bother to inform diorg tak dpt dtg ke wateva. mebi sbb invitation aku adelah specific, thats why aku harapkan respond dr org2 yg dijemput.. cthnyer, aku tak send emel "to all" tp aku specifically type each names.. same ngan sms, mebi send the same msg, but kn sumer org dlm phonebook tu akan receive the sms.. kan?

there are 2 caterogies of ppl yg aku cam maleh sket tiap kali aku list down nama2 utk di-invite:-

kategori A.
jenis yg tiap kali ajak, tak penah nak dtg. ini biasenye level makchik2 or pakchik2.. tapi, kalo tak ajak, mule la heboh kat sumer org kitorg tak jemput.. takde ajak pon.. etc. JELAK, tp mama aku ckp, layan kan aje.

aku pon wonder nape la jadik cemtuh.. saje malas nak dtg ke.. tak amik serious ke.. tak bape kesah nak dtg ke.. or rather do something else (padahal boleh je buat hari lain).. takpon saje boikot tanak dtg sbb kecik ati ngan org lain yg most probably will attend the event.. ntah.

aku tatau la kot2 mebi tiap kali dijemput, ade jek opoimen lain diorg dah arrange kan, mmg takde jodoh la kot..

kategori B lak.
ade gak yang dijemput, tp disebabkan bukan org yg dekat ngan diorg yg jmpt, so jadik less priority lah event aku tuh. contoh, kalo aku sub-con kat En.A utk jmpt En.B (En. A lebih kerap kontek En.B compared to aku), pon tak dtg sbb bukan aku yg menjemput. ini lagi satu aku fed-up. kalo sumer org perangai cemnih la kan, tentu wedding aku 2006 dulu bleh wat doa selamat jek. sbb most of the invitations were settled by my mom, aunts & grandma.. aku kat pulau ok dulu.. haishhh..

hmm.. itu la kesah 2 kategori yg aku hadapi tiap kali nak wat majlis.. kalo rase2 takleh dtg, sms la bgtau. aku paham la org lain ade komitmen lain gak dr nak hadap majlis aku jek. insya Allah, next time kalo ade mkn2 lagi, leh jemput lagi.. leh lepak2 gather2.. kan kan..

tapi disebalik hal menjemput nih, ade gak hal dijemput..

kategori lain.
orang invite kite, tp kite lak yg tak gi..

maklum la trend sekarang org byk menjemput guna pesbuk la, yahugrup la, forwared sms la (semua yang takde name kite sendiri).. kadang aku wonder btul ke dia ngajak aku.. rase nyer takde la knal sgt ngan minah/mamat tu. suam2 kuku pon idak.. dia tau tak sape sebenarnyer dlm mailing list tu? kdg aku pon cam was-was dia knal ke aku? ahahahaha..

kalo kes cemnih, aku tgk level keakraban la.. bkn ape, aku pon segan gak main redah je majlis org.. tp doesnt mean kene bentang red carpet utk invite aku, email to ramai2 yg include my email, pon dah cukup. enuff for me to see yg korang sememangnye knal & ingat aku ni.. bukan semata2 jemputan secara terbuka atau random..

lain la kalo korang jenis yg mmg aku kolling2 slalu, kecik ati wa kalo lu tak jemput! huwaaaaa.....

Monday, March 15, 2010

new ride


no no.. not this...

but this...

..

..

..


see how excited adik's face? hahaha