Tuesday, April 20, 2010

Fraser's Hill

bermula pada 11th April 2010 @ 5am (Ahad), kitorang gerak dari umah to KLIA to send mama & nenek pegi umrah.. insyaAllah, mama & nenek will return on 24th Apr 2010.. Immediately after mama dah lepas terminal antarabangsa, kitorang sumer bersurai. aku, hubby, cik kak & adik meneruskan perjalanan coti-coti mesia ke Fraser's Hill.. Kitorang ikot lalu bentong.. jalan mcm ular kena palu.. seb baik bebudak dah tido..


Arrived at Fraser kul 1.40pm after 2jam setengah journey dari Gombak.. we stayed at Apartment Sri Peninjau. Giler tabest. Sbb diorang baru renovate tempat tu. mmg la cantek sket, nampak baru. TAPI.. ishk ishk ishk..


  • 1st skali sbb location dier yg sgt ceruk..
  • 2nd aircond mini dia rosak, takde unit lain yg elok walaupon takde org lain selain kitorang yg stay kat sane..
  • 3rd tingkap takde netting/jaring (mungkin blom pasang).. so, mlm takleh nak bukak tingkap sbb byk serangga nak masuk. tak dpt rase angin malam..
  • 4th tambah lak takde kipas siling/kipas meja. panas tau.
  • 5th langsir takde. they said akan siap by July. view dari tingkap adelah hutan. ahaahahahaa..

I told hubby few days b4 we went up the hill, mase skolah2 dulu aku penah ikot rombongan gi situ. aku ingat ade tempat golf, naik kuda, paddling kat lake. rupenyer, ape yg aku ingat dulu, itu je la yg masih ade smp skrang. mmg tak byk xtvt kat sini. kitorang jalan2 tawaf kawasan tu jek. cuaca pon tak berapa nak sejuk. tak pakai takyah pakai sweater pon.. Tempat makan kat sane sgt limited. ye lah, tempat ni pon bukan besar mane.. tp disebabkan nak menyampaikan diri ke sane pon sgt mencabar (jalan bengkang bengkok yg mengalahkan bukit chau ming, then nak queue utk turun/naik), dan bile dah sampai takde lah best mane.. so, amatlah tidak berbaloi aku rase.. ahahaha.. kejiz giler review coti2 kali ini.. to sape yg tak penah pegi, tak rugi pon kalo smp skrang korang tak pegi-pegi lagik. ahahaha..
isnin tghari we went down ikut Kuala Kubu lak. kakak & adik tido.. tp dlm tido tu pon, kakak bleh muntah! berenti kejap tepi gaung tuh utk bersihkan kakak.. kesian dia..



abih ceta gi fraser.. akan menyusul cerita masuk spital lak..

0 angelic comments (thanx!):