Tuesday, July 27, 2010

mimpi

pagi tadik, i dreamt of my late father..

pendek je mimpi tu.. mase tu ade makan2 kat umah uncle aku.. tp ntah camner, aku yg jadik ala-ala tuan rumah.. masak.. siapkan meja mkn etc.. pastu, aku makan with some of my uncles & cousins. while ade lagi yang lain2 tgh dok kat living hall tgk tv etc.. then, ayah came to the table. aku bangun, kasik seat kat ayah & asked him if he wanna eat.. he said yes. So, aku pon pegi la carik pinggan lain nak kasik ayah. tp tak jumpe. kat tempat pinggan pon takde. dlm sink takde. pinggan aku pakai sebelum tu pon ntah ke mane. siap carik dalam kabinet sumer tak jmp.. ye la kan, umah orang. mane la aku tau diorg simpan pinggan kat mane.

tetibe, hubby aku kejut. eh.

aku dok atas katil. pikir jap. mane pinggan? erm.. ayah ade ke? eh, ayah mane ade lagi. :-(

terus bangun & pegi mandi.

alfatihah.

Thursday, July 22, 2010

Forever In Love...

I've alwaiz love weddings. dari zaman anak dara sampai dah jadik mak dara, i stil enjoy attend wedding.. beautiful pengantin, pelamin, berkat, good food and not to miss, sirap org kawen.. walaupon tawar, suka jugaks! ahahaha..

I love seeing familiar faces.. ala2 gathering.. jmp kgkwn lama, family yg lame tak jmp etc..

I love the environment. the warmth of love. everyone happy. smiling faces everywhere. perantin opcoz sgt sweet together-gether.. you can feel love is in the air.. beautiful.

it took so much trust, faith and obviously love to be walking down the aisle with our partner. not to mention dramatic heart-breaking, tormented moments that we've gone thru, we stil managed to be an item. alhamdulillah.. we're stil holding hands, cherish for each other's presence. everyday.


so please, have heart. stop spreading the negative aura.. it is very disturbing, annoying, immature & shallow. and to nice ppl around me, your positive vibes will alwaiz make me strong..


insyaAllah, we'll be forever in love.. muaaahhhss..