Monday, August 23, 2010

home

Yesterday, around 11am, paed dtg check. ckp bleh discharge. yabedabeduuu!!

Tapi, bil tak kuar2 lagi. My grandma & maksu & family sempat la visit kat ward while kitorang tggu for bills. Around 1.30pm diorg pon balik. our bills tak settle lagik. sempat jugak la kami 4-beranak tido secara berjemaah smp kul 3pm. Nurse kejut ckp bills dah settle. Total charges for 5hari 4malam utk 2org? aku pon tatau. muahahahaa.. this time hubby yang pegi sign2 apekejadah sumer. agaknyer lega sgt sbb takde nak kena top-up apepe, lantak la charge bape byk pon kot. ahahaha.. but i've remembered previously mase cik kak warded sorang for 3days, 2nites, it was around RM2k. ok, sila agak2 sendiri.

From Tawakal, straight to Prince Court. tgk hani lagi skali. kesian tgk baby kena masuk drip. tp dia seronok hepi sha-la-la senyum2 gelak2 je bile kena agah.. tomey. :-) Then, waktu ade nurse check hani, she saw tangan adik pon stil ade plaster. tanyer itu ini sket, dia ckp kalo budak batuk better avoid minum susu. kalo minum gak, make sure susu suam sbb kalo susu dah sejuk, dia cam melekit2 kat salur tekak which contribute pertambahan kahak. Kalo tak minum susu nak minum ape? dia ckp minum air hani honey. madu yg mahal tuh.  (nurse tu ckp eh..) i think she refers to madu yg pure tuh kot. hehe.

Then, pegi pasar ramadan kat melawati. giler congest. menyesal aku masuk situ. dah le bwk stroller! mmg mati mood terus. last2, aku tggu kat tepi jalan, hubby went into the crowd & bought our juadah. tobat. tobat. jangan pegi pasar malam kat KL ni time weekend. sesak giler. dah le bwk budak. kalo tak bwk budak tahan lagik. tp anak aku mane bleh tinggal. nnt mogok bleh jadik biru. ahahahha.. konklusinye, kalo nak gi pasar ramadan weekend, pegi la kat logajoh ajo.. muehehehheheee...

note:-
kalo batuk, takleh mkn/minum jus oren/tembikai/anggur etc.. buah2an citrus. sbb pagi tu aku kasik adik oren jus yg came along with his breakfast meal. paed ckp all the juices, mama to drink. (saye puase doc, kalo tak mmg dah licin tiap2 dulang)

next follow-up appointment, saturday, 28th August 2010. Owh, same day hari berbuka pose di umah nenek. yey! (knp yey? sbb kitorang dah 3tahun tak join the event. erh..)

0 angelic comments (thanx!):