Friday, September 24, 2010

ceta raye..

eh, padan la aku rase n3 b4 ni cam tibe2 jek muncul sbb ceta raye aku taip kat tempat lain rupenyer.

nway, to summarize ceta raye 2010 kitorang:-
Rabu, 2 Hari b4 raye. Aku stil keje, but hubby tak. need to take care of children sbb babysitter dah start cuti.. Petang tu, hubby jemput kat opis, terus kitorang gerak balik Kelemak.

Khamis, sehari b4 raye. prepare masak2.. nasik impit, rendang ayam, daging etc.. seb baik langsir & kusyen aku dah selesaikan weekend b4 tuh. penat sangat aku rase. nite, pegi uptown.

Jumaat, pagi raye.
7-8am : pegi kubur ayah
8-9.30am : kemas2 & settlekan budak.
9.30-11am : makan2 & sesi salam & amik gambar.
11am : gerak balik KL
1pm : smp umah nenek, gombak
2.30pm : start konvoi.
11pm : mercun & bunga api @ umah p.ngah.

Sabtu, pagi 2nd Raye.
open house for our family @ umah mama, gombak.
ptg : umah maksu.
malam : balik kelemak semula.

Ahad, 3rd raye.
open house kat side hubby lak.
petang : lepak2.
malam : gerak balik KL..

Raye ke 4, 5 & 6, pegi coti-coti mesia kat cameron highlands & penang... (cam n3 b4 nih la.. hihi)

Raye ke 7 (cuti Hari Malaysia)
open house anak MakChu kat Balakong.. Then, to umah MakSu kat Kajang.. then JJ Balakong. eh?

Raye ke 8
aku stil cuti tp hubby keje. Mama lepak at our home. smp prepare utk open house alang.

Raye ke 9
open house kat umah mama lg.
malam : balik umah..

Raye ke 10, dok umah tido & rehat2 je...

Raye ke 11, aku start keje..

cuti seminggu pon penuh xtvt. penat!

1 angelic comments (thanx!):

suhana said...

hihiihih..kengkadang aku rase cuti lame lagi penat dari cuti weekend..ader aje ektibitinyer..