Wednesday, September 29, 2010

hanging by a moment

last weekend kitorang gi raye umah mak mok kat somban. while sumer org stil lepaking kat meja makan, cik kak was sleeping in one of the bedroom, adik dont wanna sleep lagi, so aku pon bawak la adik kuar dr bilek tuh. adik ni ade tantrum lebih sket dr cik kak dulu. adik suka melentik2 badan, melepaskan badan dier etc kalo dia tanak org dukung & kalo dia tak dpt ape yg dia nak. kalo time dia bejalan & kite kat kasik dia pegi somewhere or capai anything, mesti dia lembikkan lutut smp tangan tergantung & berpusing2. kdg aku yg kena pusing skali takot tangan dia terseliuh!

that day, he was walking half way & started to lembikkan lutut sbb aku tak kasik turun tangga. ntah camner, he cried. aku bwk dia kat hubby (biase la, bab2 cemnih aku mmg cpt panik. sila serahkan kat hubby utk hendel. hehehe) hubby pujuk2 adik. gerakkan tgn dier je, nanges. angkat sikit pon nanges. terlanggar sket pon nanges. uncle man have a look. he said, tangan dia ter-renggang sket (tp takde la smp terkeluar soket). balik umah nnt tuam ngan ais. then, kasik PCM supaya dia dpt tido better.

while everyone solat maghrib, I sat with adik. kesian tgk dia merangkak ngan 1 tangan. bile tertiarap, nak bangun pon tolak badan ngan 1 tgn. bile aku hulur bende, dia amik ngan satu tgn. even aku hulurkan kat tangan yg sakit tu, dia stil amik pakai tangan yg lagi satu. kesian wooo...

balik naik kete, dok kat car seat dia, takyah ikat seat belt pon takde heboh nak gerak. nak tolak badan kluar dr carseat pon takleh kan. then, dia tido til kitorang reach KL. smp umah, stil merengek2.. did wat uncle suruh. then, sumer masuk tido.

next morning, adik terjaga & nanges. mmg biasenye kalo terjage pagi2, he'll cry carik aku. but when he saw me kat pintu bilik, dia merangkak with both hands! alhamdulillah.. dah tak sakit tangan dia..

cuak dah aku nak dangle ngan tangan budak lagik..

0 angelic comments (thanx!):