Thursday, October 28, 2010

sape dah ade anak pompuan?

mama : shh shh shh (bisik-bisik)
cik kak : ... (sengih2)
ayah : kenape?
mama : tak.. sya soh ckp ailebiu kat ayah.. saje nak ajo dia ckp ailebiu.
ayah : ha.. ckp ailebiu kat mama ngan ayah je taw. jgn ckp kat orang lain lak. kang gi ckp kat abg khalish (budak laki kat umah babysitter) lak. ishk..
mama : hahahaha
cik kak : ... (to young to understand kot)

kepada bapak2 di luar sane, anda dah start cuax tak ade anak dara? hihihi...

Tuesday, October 26, 2010

ceta besday lagik!

mama : kakak tak ckp epi besday to u mama pon..
cik kak : ... (sengih malu-malu)
mama : cepat la.. epi besday to u mama..
cik kak : epi beday to u mama (sambil bisik2)
mama : pandai le.. ckp, ailebiu mama..
cik kak : ..kite tak wandai..
mama : ok. cakap 'ai'
cik kak : 'ai'
mama : 'leb'
cik kak : 'yeb'
mama : 'yu'...
cik kak : 'yu'...
mama : ailebiu mama..
cik kak : ai-ye-yu mama.. (tersiput-siput malu)
cik kak : ma, kite nak kek epi beday..
mama : ok, makan nasi dulu. pastu baru potong kek.
cik kak : okeyyy..

time nak potong kek, boleh plak cik kak & adik berebut nak pegang pisau plastik tuh.. jangan main2, adik walaupon blom pandai ckp, tp sgt terel berebut ngan kakak dia.. so, kite potong kek ber-3 la!

b4 tido.
cik kak : ma, tadi kite mamam kek hepi beday to u mama, beday adek, beday ayah, beday kite.....

ha... dan-dan besday sumer org kan..

Monday, October 25, 2010

hepi besday to ME!

Home, 25th Oct 2010 @ 0007 Hr

hubby : hepi besday sayang.. tettt... tettt.... tetttttt..... (censored, tak sesuai utk bacaan umum. ha-ha)
me : ... (sengih. then, looking at acik kak & adik)
hubby : kakak, meh peluk mama.. epi beday mama cpt..
cik kak : ... (sengih.. malu-malu, tetibe tukar mood) ala.... kite nak tido........

ishk.

Friday, October 22, 2010

vbac

Semalam aku dpt sms from Mdm Nat aka Ainun yang baru jek melahirkan anak pompuan ke2 kat DEMC pada  21st Oct 2010 @ 5.35pm, berat 2.97kg.. tapi yang paling pentingnyer, mdm kite berjaye melakukan vbac! (vaginal birth after caesarean) yeay!! alhamdulillah..

so now dah bertambah geng vbac aku! *sigh*

Wednesday, October 20, 2010

Kakak & Adik

cik kak : ma, kite nak gi nenemanda!
mama : bukan nene la. a-la..
cik kak : nene-ala?
mama : bukannn.. ala-manda.
cik kak : ma, kite nak gi alamanda!
mama : ok, ckp kat ayah.
cik kak : ayah, kite nak gi alamanda!
ayah : krooh... krohh.. (malas nak layan)

but we went jugak to alamanda. 2 minggu berturut2 pegi sane. orang tak sesak sgt. senang nak kasik adik berjalan sendiri. sejak 'dapat kaki' neh, mmg suke na dia berjalan. aku yg letih tgk dia berjalan tak berenti. pastuh, dah sibuk nak main kete yg kene masuk singgit tuh. cik kak ekcelinyer dah lame boring main bendalah tuh, but since adik nak main, dia pon tumpang sekaki la..

 kat kelemak.. jalan2 petang2

seronok tgk kakak+adik main sesame. finally, smp jugak harinyer utk tgk diorg main berdua. dulu mase kitorang ade cik kak sorang, hubby slalu ckp nak our 2nd child cpt.. tanak gap jauh sgt.. sbb nnt cik kak ade kawan. bleh main sesame.. and now diorang bukan saje main sesame, malah begado sesama, bertepuk-tampar sesame, passing2 aka rembat botol air each other, keluarkan tisu dr kotak secara bergilir2, pecahkan biskut secara berjemaah kat kapet dan juga tongtong botol susu secara duet smp melekit lantai.. semuanyer buat same-same. hahaha..

cik kak also had becoming adik's idol. idola nombor satu bagi adik. pantang ape je cik kak buat, immediatly adik akan ikot. baru je cik kak panjat kete meynan dia and blom sempat aku jerit soh cik kak turun, adik dah panjat same. begitula seterusnye. kesian cik kak kena marah sbb ajar adek yg bukan2. ekceli, bkn dia ngajar pon, adek yang cepat sgt mengikot.

baru ni aku tried ajar adik, "mata mane?" and quickly blink my eyes beberapa kali, tp dia sikit pon tanak pandang taw! ishk. then, i called cik kak and asked her to teach adik.. cik kak tarik adik dpn muka dia, tny adek mane mate sambil blink her eyes.. adik ikot same kelip mata! mmg sah idola.

now, cik kak sibuk nyanyi lagu maher zain - insha Allah. adik same making noise jugak. thou bunyik nyer hanye la aaaaaa... aaaaaaaa... aaaaaaaaa... jadik la kan.. agaknye cpt la jugak adik ni berckp memandangkan mentor aka idola nyer sgt la kepochi. hahaha..

sila la layan video cik kak singing. siap tak kasik aku nyanyi ok. kalo ayah dia nyanyi takpe lak.

mama : insyaAllah... insyaAllah...
cik kak : ma takyah nyanyi.. ma joget je.
mama : ...