Wednesday, October 20, 2010

Kakak & Adik

cik kak : ma, kite nak gi nenemanda!
mama : bukan nene la. a-la..
cik kak : nene-ala?
mama : bukannn.. ala-manda.
cik kak : ma, kite nak gi alamanda!
mama : ok, ckp kat ayah.
cik kak : ayah, kite nak gi alamanda!
ayah : krooh... krohh.. (malas nak layan)

but we went jugak to alamanda. 2 minggu berturut2 pegi sane. orang tak sesak sgt. senang nak kasik adik berjalan sendiri. sejak 'dapat kaki' neh, mmg suke na dia berjalan. aku yg letih tgk dia berjalan tak berenti. pastuh, dah sibuk nak main kete yg kene masuk singgit tuh. cik kak ekcelinyer dah lame boring main bendalah tuh, but since adik nak main, dia pon tumpang sekaki la..

 kat kelemak.. jalan2 petang2

seronok tgk kakak+adik main sesame. finally, smp jugak harinyer utk tgk diorg main berdua. dulu mase kitorang ade cik kak sorang, hubby slalu ckp nak our 2nd child cpt.. tanak gap jauh sgt.. sbb nnt cik kak ade kawan. bleh main sesame.. and now diorang bukan saje main sesame, malah begado sesama, bertepuk-tampar sesame, passing2 aka rembat botol air each other, keluarkan tisu dr kotak secara bergilir2, pecahkan biskut secara berjemaah kat kapet dan juga tongtong botol susu secara duet smp melekit lantai.. semuanyer buat same-same. hahaha..

cik kak also had becoming adik's idol. idola nombor satu bagi adik. pantang ape je cik kak buat, immediatly adik akan ikot. baru je cik kak panjat kete meynan dia and blom sempat aku jerit soh cik kak turun, adik dah panjat same. begitula seterusnye. kesian cik kak kena marah sbb ajar adek yg bukan2. ekceli, bkn dia ngajar pon, adek yang cepat sgt mengikot.

baru ni aku tried ajar adik, "mata mane?" and quickly blink my eyes beberapa kali, tp dia sikit pon tanak pandang taw! ishk. then, i called cik kak and asked her to teach adik.. cik kak tarik adik dpn muka dia, tny adek mane mate sambil blink her eyes.. adik ikot same kelip mata! mmg sah idola.

now, cik kak sibuk nyanyi lagu maher zain - insha Allah. adik same making noise jugak. thou bunyik nyer hanye la aaaaaa... aaaaaaaa... aaaaaaaaa... jadik la kan.. agaknye cpt la jugak adik ni berckp memandangkan mentor aka idola nyer sgt la kepochi. hahaha..

sila la layan video cik kak singing. siap tak kasik aku nyanyi ok. kalo ayah dia nyanyi takpe lak.

mama : insyaAllah... insyaAllah...
cik kak : ma takyah nyanyi.. ma joget je.
mama : ...

0 angelic comments (thanx!):