Tuesday, March 29, 2011

Longest Week

Hari ni dah seminggu hubby is away, to Sabah, for the 2nd time, within the SAME month. tgh bulan ari tu pegi 4hari je. back for 3days, dah kena pegi semula. nak kate keje laut, takde lak berbaloi2 cam org keje offshore. muahahahahahaa..

Sesi berdialog bersama anak-anak..

Scene1
mama : kakak, ayah mane?
cik kak : ayah kat opish.
mama : ooo.. ye ke...
cik kak : ayah work.

cik kak assume ayah dia blom balik keje sbb ayah kuar umah time dia tido.

Scene2
adik amik henfon & kasik kat aku.
adik : ayah! (sambil hulur henpon)
mama : jap (sambil tunjuk gambar ayah dlm henpon)
adik : ayahayahayah!

Scene3
Pakyam balik
adik : ayahayahayah! (sambil lari pegi pintu)
mama : bukan ayah la adek.. pakyam la.
pakyam : ayahh aje laaa
nenek : kesian dier..

Scene4
Cik kak tepon ayah.
cik kak : ayah walik, walik! (balik!)
mama : ...(keluar bilek, mandi etc)
cik kak : potpet potpet..
mama : (dah abih mandi) uisshh.. lamenye ckp. ok bye cpt.
cik kak : (sambung potpet lagik) ok bye..

Scene5
Baru bangun tido. dengar bising2 kat luar bilek.
Adik : ayah!
Mama : bukan la..
Adik : mair?
mama : ye ke abg umair..? ateh la..
Adik : ateh.......

Scene6
Cik kak baru bangun + mandi. Masuk bilek nak pakai baju.
cik kak : ma, ayah tanak balik.. (sambil buat muke chembeng)
mama : oooo.. ye ke...

Tapi ayah dia tak balik2 gak lagi.. skarang dah tak tertanye dah... seb baik tak demam.
mama dier? takyah tanyer lah. kwang kwang kwang..

btw, sabtu lepas me & kids pegi attend majlis nikah kazen aku at the same masjid kitorang nikah back in 2006. kononnye plan nak amik gambar sesame kat situ after 4years kan, tp dah laki ai jauh diperantauan, amik gambar budak aje la. gambar perantin pon takde ok. kena tggu kazen2 lain haplod.

1 angelic comments (thanx!):

abdul rasyid..... said...

bulatnye mateeee!!!! hahaha