Tuesday, December 27, 2011

RandPunk

aku jarang tengok drama bersiri, sinetron etc sbb, honestly, tak sempat. lain la masa dok kat pulau dulu, mmg takde keje nak buat dok sorang2 kat umah, semua ceta aku tgk.. everyday! best tak best blakang kira. then, sejak tgk ceta Cinta Melody awal tahun aritu, aku rase Randy Pangalila itu adalah kacak. dan lepas tengok ceta Biar Mimpi Sampai Ke Bintang, konfem, dia mmg sgt kacak.

" aqu chinta sama qamu Mel..."
quote dari Cinta Melody.. thehehehehe

Tuesday, December 20, 2011

dok mama

mama : adik nak gi umah mak?
adik : nanak......... (pelahan giler cakap)
mama : ala, adik dok mak la.. mama work..
adik : dok mamaaa.....
mama : adik dok mama? kakak camner?
adik : kakak mak!

eh.. dah pandai lak budak nih. same jek pe'el cam cik kak dolu2..

Tuesday, December 13, 2011

katil

sale kat greenwood city furniture, katil single besi kaler maroon, RM99 - cash & carry! average normal price between RM130 - RM199. ok la tu kan..

Adik MESTI tido kat lengan mama dier, while Cik kak selalunye tido sblah ayah dia. nobody nak tido bawah kat tilam single. so, kalo dah berempat atas katil queen, tido kena statik, kalo mengereng, mengereng la smp pagi. but do u think kids can maintain at one position? silap! normally, dari tegak mesti jadik melintang. tak pon pepenjuru! adoi.. So, i'm thinking either keluarkan our queen bed & sumer tilam bentang kat lantai, or carik lagi satu single bed utk semua tido kat atas. disebabkan aku sgt2 syg katil kawen solid wood yang tegap & gagah perkasa ittew, we opted for the 2nd option.
pix sekadar hiasan - hasil carian google..

Yep, 8' x 6' kaki ruang golek. enuf for the time being. hopefully, by the time the 3rd angel arrived, both brother & sister will be sleeping in their own room. Then, mommy & daddy will have extra space utk provide peneman kalian. hiks! <3

Monday, December 12, 2011

Pasang Badan Yang Sehat!

Assalamualaikum WRB.

Dear frens, i'm trying to start a business, something that i hardly do.. Believe it. I appreciate kalau readers bleh support saye. tak beli takpe, jangan kondem dah la :-)

Mama dah start terjebak in business since aku skolah rendah. Even dah banyak kali mama soh aku join, aku tak penah buat jugak. tp kadang2 skali skala aku tolong sediakan modal je. Promoting? Marketing? Fail.

Now, after blog-hopping to several success leaders yang menjalankan bisness Premium Beautiful (PB), ntah camner aku tergerak nak join jugak. Terus kontek blog owner, Wanie, yang happen-to-be-related bau2 bacang gittew and set an appointment kat umah..

Tambah lak, aku mmg jenis concern ngan lemak2 kat badan, concern dgn berat badan yang naik walaupon orang kate aku tak gemuk. Tapi aku bersyukur sbb aku ade self awareness & self concern yang sgt tinggi yang buat aku sgt takut utk melantak & mentekedarah sbb sangatlah taknak jadik overweight. I remember mase lepas bersalin cik kak, makcik urut tu cakap aku ni big frame. kena jaga badan, kalo tak lagik la BESAR. haishh.. besar & tinggi bagi aku hanya sesuai untuk lelaki. Macho gittew. tapi utk pompuan kelihatan giant, hermm.... mintak dijauhkan! kalo rendah dan chubby kiut la jugak kan. Tambah lak lagik, kengkawan batch aku ramai yang selim-melim walaupon dah ade anak! Hot mamas taw. So, kena la maintain badan. Gem-gem is only acceptable if I am pregnant shj. itu rule aku utk diri sendiri. Aku tak kondem pon org lain yg tak kurus okke.

Bagi aku, wearing a corset is not something new. b4 ni aku ade pakai De'B*ll@ punyer. So, not really a new thing la kan. but design PB & how it supports our body, mmg lain dari corset lame tuh.. aku dah try fitting, mmg badan rase sedap. firm. Banyak benefits dia yang aku dah baca..

here it goes...



PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.

Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.


Kebaikan memakai corset Premium Beautiful :


  • Mengecutkan lump in breast
  • Mengurangkan selulit yang berlebihan.
  • Menghilangkan strecth mark pregnancy.
  • Melegakan sakit tulang belakang.
  • Mengempiskan perut yang buncit.
  • Mengecilkan pinggul yang lebar.
  • Memulihkan fibroid.
  • Membantu menambah susu ibu (bagi BF mothers) 
  • Menguatkan rahim & mengemaskan bahagian perut
  • Mempunyai cup berbentuk piramid (mengandungi chitosan) - puting payudara akan berada pada kedudukan betul & mengelakkan kanser payudara. 
  • Bengkung PB boleh dibalut pada bayi yang baru lahir yang terkena demam kuning
  • PB sangat sesuai untuk membaikpulih semua badan selepas melahirkan anak.


Premium Beautiful juga boleh mengurangkan penyakit di bawah :

  • Buasir
  • Sakit Tulang belakang
  • Slip disc
  • Cancer
  • Gastric
  • Asthma
  • Constipation
  • Sakit pundi kencing
  • Radang Usus & Perut
  • Fibroid
  • Breast Lump
  • Hepatatis
Mari sihat bersama & selamat mencuba!




Monday, December 5, 2011

Infection :-(


jari/kuku aku dah sakit dekat 2 bulan, baru la aku gi jumpe doktor. itu pon sebab aku dah tak tahan sangat. bengkak macam nak meletup ujung jari tuh! kalo makan bende pedas, pedih giler rase kat area kuku tu.

tadik, baru jek abih antibiotik yang ke-3 sejak aku jumpe doktor bulan lepas. still tak surut2 but at least dah kurang sakit. after 1st & 2nd antibiotics, aku dah tanyer doc, kalo lepas ni tak baik jugak camner? doc ckp, datang jumpe dia balik. kalo tak baik jugak camner, doc kate kalo nak senang, "WE'LL TAKE OFF THE NAIL".

DEMM.

hubby plak tanya, how is the procedure?

doc ckp, "its very simple, kita bius kat pangkal jari, then use PLIERS, pull the nail off"

dem.

cuak siotttt!!

takpe doctor, i'll continue with antibiotics first.

tapi skrang ubat ke-3 dah abih... camner nihhh???? aduss...


tutti frutti

dari dulu aku tgk sumer orang sebok makan eksrem timbang2, tapi tak terpegi2 jugak. hingga la last week after kitorang bawak mama dinner kat prima sri gombak, we ols pegi la menge-test tutti frutti kat situ... 

kitorang mmg suke bab self-service-ikut-suka-anak-tekak-sendri. letak la banyak mane eksrem, kacang, coklats, syrups etc tapi kena hati2 kawal napsu takot terkujat tgk bil nanti.. 



lepas agak2 dah pueh ati, boleh la gi timbang.. harga keseluruhan dikira :-

teng teng teng..

100g = RM5.30.

FYI, extra cup kosong yang diambil juga kena caj taw. yang size regular kaler pink (kalo tak silap) harga 60sen. konfem bawak balik cuci & simpan :-P
 


ari tu makan eskrem sambil tgk bola. ya, bukan tgk bola di kedai mamak, tapi di kedai eskrem!