Monday, December 12, 2011

Pasang Badan Yang Sehat!

Assalamualaikum WRB.

Dear frens, i'm trying to start a business, something that i hardly do.. Believe it. I appreciate kalau readers bleh support saye. tak beli takpe, jangan kondem dah la :-)

Mama dah start terjebak in business since aku skolah rendah. Even dah banyak kali mama soh aku join, aku tak penah buat jugak. tp kadang2 skali skala aku tolong sediakan modal je. Promoting? Marketing? Fail.

Now, after blog-hopping to several success leaders yang menjalankan bisness Premium Beautiful (PB), ntah camner aku tergerak nak join jugak. Terus kontek blog owner, Wanie, yang happen-to-be-related bau2 bacang gittew and set an appointment kat umah..

Tambah lak, aku mmg jenis concern ngan lemak2 kat badan, concern dgn berat badan yang naik walaupon orang kate aku tak gemuk. Tapi aku bersyukur sbb aku ade self awareness & self concern yang sgt tinggi yang buat aku sgt takut utk melantak & mentekedarah sbb sangatlah taknak jadik overweight. I remember mase lepas bersalin cik kak, makcik urut tu cakap aku ni big frame. kena jaga badan, kalo tak lagik la BESAR. haishh.. besar & tinggi bagi aku hanya sesuai untuk lelaki. Macho gittew. tapi utk pompuan kelihatan giant, hermm.... mintak dijauhkan! kalo rendah dan chubby kiut la jugak kan. Tambah lak lagik, kengkawan batch aku ramai yang selim-melim walaupon dah ade anak! Hot mamas taw. So, kena la maintain badan. Gem-gem is only acceptable if I am pregnant shj. itu rule aku utk diri sendiri. Aku tak kondem pon org lain yg tak kurus okke.

Bagi aku, wearing a corset is not something new. b4 ni aku ade pakai De'B*ll@ punyer. So, not really a new thing la kan. but design PB & how it supports our body, mmg lain dari corset lame tuh.. aku dah try fitting, mmg badan rase sedap. firm. Banyak benefits dia yang aku dah baca..

here it goes...



PAKAIAN DALAM PEMBENTUKAN BADAN PREMIUM BEAUTIFUL membentuk kontur keseluruhan badan yang menarik, bentuk badan yang sihat dan seimbang. Memberikan kesan secara serta merta dengan selamat tanpa memerlukan pengambilan ubat, melakukan pembedahan dan senaman.

Kelebihan kualiti kain Premium Beautiful :

  • Rekabentuk stereoskopik sinar infra merah jauh yang berdasarkan potongan rangka badan manusia. Ia berfungsi mendorong peredaran darah dan proses metabolisme.
  • Kuasa serapan yang baik, sesuai untuk dipakai seharian, pakaian dalam yang boleh dicuci dan tahan lama.
  • Kuasa regangan dalam semua hala. Dapat diregang secara 360 darjah mengikut pergerakan badan tanpa mengubahkan rekabentuk asalnya.
  • Sinar infra merah jauh yang dapat menambahkan kekenyalan dan ketegangan buah dada dan menggiatkan tumbesaran buah dada.


Kebaikan memakai corset Premium Beautiful :


  • Mengecutkan lump in breast
  • Mengurangkan selulit yang berlebihan.
  • Menghilangkan strecth mark pregnancy.
  • Melegakan sakit tulang belakang.
  • Mengempiskan perut yang buncit.
  • Mengecilkan pinggul yang lebar.
  • Memulihkan fibroid.
  • Membantu menambah susu ibu (bagi BF mothers) 
  • Menguatkan rahim & mengemaskan bahagian perut
  • Mempunyai cup berbentuk piramid (mengandungi chitosan) - puting payudara akan berada pada kedudukan betul & mengelakkan kanser payudara. 
  • Bengkung PB boleh dibalut pada bayi yang baru lahir yang terkena demam kuning
  • PB sangat sesuai untuk membaikpulih semua badan selepas melahirkan anak.


Premium Beautiful juga boleh mengurangkan penyakit di bawah :

  • Buasir
  • Sakit Tulang belakang
  • Slip disc
  • Cancer
  • Gastric
  • Asthma
  • Constipation
  • Sakit pundi kencing
  • Radang Usus & Perut
  • Fibroid
  • Breast Lump
  • Hepatatis
Mari sihat bersama & selamat mencuba!




0 angelic comments (thanx!):