Tuesday, October 27, 2015

Homemade Sushi

bila encik suami masuk dapur....
dinner kami malam tadi adalah ini...


Monday, October 26, 2015

Cik Kak Exam

minggu ni cik kak exam. both, sekolah agama & sekolah kebangsaan.
exam ni tertangguh dari last week sbb sekolah tutup due to jerebu.

all the best my darling princess..
mama doakan kakak dapat jawab exam dgn cemerlang! amin...
love you sayang. muahhhhss

Thursday, October 15, 2015

Tadarus Al-Quran Bani Rahman

Telah genap setahun tadarus bulanan ini dijalankan (menurut makcik2 aku la sbb aku join start Januari 2015, they started a lil bit earlier...)

Kumpulan tadarus ni terdiri daripada ahli keluarga je - makcik2, pakcik2 (adek beradik arwah ayah), kazen2 and my mom, my siblings, ipar & anak buah. Every month, setiap sorang akan diberi 1juzuk utk baca sendiri, bila2 la tak kesah, asalkan baca. Ada yang habis baca cepat, boleh request untuk 2nd juzuk.. One of my aunt yang akan track sape bace juzuk mana supaya semua 30 juzuk ada orang baca. Then, we'll set satu tarikh untuk buat khatam Quran. Lokasi pon berubah ikut giliran.

Alhamdulillah, peserta tadarus pon makin bertambah. rasanya dah lebih 30 orang.
Alhamdulillah, at least aku habis gak baca 1 juzuk daripada tak bukak Quran langsung (insap insap)
Alhamdulillah, kitorang jumpa sedara-mara every month rather than jumpe time raya ajer..




Alhamdulillah.
Pakai whatsapp group ajer, boleh coordinate event cengginih. tak susah pon.. 

Thursday, October 1, 2015

cita-cita

cik kak : mama, nanti anak mama nak jadi doktor haiwan!
mama : nape tak nak jadik doktor orang? nanti kalau mama demam kakak boleh jaga..
cik kak : alaaa.. nak jadi doktor haiwan.. boleh laa.. pelisssss...
mama : kalau jadik doktor orang, bila mama demam kakak boleh jaga..
cik kak : hmmm... nanti anak mama amik cuti, k...